I Love Gellerup

Oplev Gellerups Mangfoldighed

Oplevelser udenfor Gellerup

without comments

Vi holder meget af Gellerup, og vi føler os godt tilpas her.

Men vi lever jo kun engang, så derfor har vi overvejet at tag på ferie – men også udenfor Danmark, så der er mulighed for at opleve nogle andre kulturer end den danske. Bevares, der findes mange forskellige folk og kulturer her i Gellerup, det er jo en af grundene til at vi elsker området – men vi trænger virkelig til at komme på ferie.

Lande med stor forskel på kulturen

Men hvor skal vi tag hen? Ja det er et godt spørgsmål, og det er også derfor vi har lavet dette indlæg, i håb om at nogle kunne have nogle idéer at byde ind med.

Vi har tænkt meget på lande som Egypten, Tyrkiet eller måske Asien. Men det kunne også være fedt at rejse til steder i verden, hvor de færreste vil komme, og hvor kulturen og historien virkelig skiller sig ud fra de andre lande.

Jeg læste for eksempel den anden dag, at det nu var muligt at tag på ferie i Irak, eller nærmere betegnet Irak Kurdistan, da flyselskabet Iraqi Airways var begyndt at tilbyde ugentlige afgange fra Kastrup i København. Jeg tænkte Irak, der er da absolut ingen som gider eller tør at rejse dertil – så jeg satte mig for at undersøge det lidt nærmere, og søgte rundt på nettet.

Her fandt jeg frem til b.la. denne artikel – som er et engelsk rejsebureau som tilbyder adventure rejser i Irak. Her fortæller de at der skulle være rigtig meget at opleve i disse her kurdiske provinsbyer som: Erbil, Dohuk, Zakho, mfl.

Oplevelserne skulle inkludere natur, kultur, historie og en masse lokale oplevelser, da de ikke er vant til vestlige turister i disse områder, endnu! For ifølge artiklen så mener de at dette er en skjult perle, som i fremtiden vil blive et velbesøgt turist sted.
Jeg snakkede med konen om det, og vi var begge meget fascineret over dette område, og da vi jo gerne vil opleve kultur og historie, så var det en mulighed.

UM.dk fraråder at rejse til Irak
Men vi kom hurtigt ned på jorden igen, da vi tog en tur forbi Udenrigsministeriets hjemmeside, og kunne se at de på det kraftigste anbefalede folk ikke at flyve til Irak, eller at opholde sig i landet.

Dog skriver de at netop disse kurdiske provinser skulle være mindre plaget af terror, bortførelser og hvad der ellers er af potentiale fare risikoer i Irak – men at de ikke anbefalede at flyve dertil. Så måske vores rejse bliver en tur til Tyrkiet eller nogle af de andre populære turist destinationer. Det må tiden vise, men jeg vil give jer en opdatering.

Written by Moderator

April 28th, 2014 at 1:38 pm

Posted in rejser

Leave a Reply