I Love Gellerup

Oplev Gellerups Mangfoldighed

Hygge på tværs af kulturer

without comments

Hvordan laver man en god ramme for at være sammen på tværs af kulturer, religioner, køn etc.? Her er et par tips til hvad man kan lave, når man er en blandet gruppe der skal have en hyggelig dag sammen.

Nogle aktiviteter kan virke hyggelige og naturlige for nogen, og samtidig clashe med kulturelle værdier for andre. Det kan være lege og spil som mikser kønnene på en måde, som er uhensigtsmæssig for nogle religiøse grupper, eller det kan være brug af alkohol, musik og kropslig udfoldelse som kan være naturlig for nogle, og stødende for andre.

Vi har lagt hovedet i blød for at finde nogle aktiviteter som alle kan være med til – uanset kultur og holdninger.

Hygge med brætspil

Brætspil er noget som har været kendt i alle kulturer til alle tider. De gamle grækere spillede Kalaha og spil som minder om Stratego og Mikado. Det er noget som alle kan være med til.

Det kan være en god ide at lave en spilleaften, hvor alle tager et spil med, og så kan der spilles en masse forskellige spil, og alle har mulighed for at lære et nyt spil

Mangler du lidt info om hvilke spil der henvender sig til hvilke aldersgrupper, så kan du tjekke Nordisk Spil. Der er både spil som fx. Bezzerwizzer og Settlers, som kan spilles af alle mennesker.

Nogle spil som man måske bør undgå kan være spil med paratviden og quizspil som fx. bezzerwizzer, da det er meget forskelligt hvad der er paratviden i forskellige lande, og så kan man let føle sig udenfor hvis man sidder med til et spil, og ikke har svarene på nogen af de spørgsmål der stilles i spillet.

gode spil for familien

Det kan også være en fordel at undgå spil som kommer meget tæt på personligt, i hvert fald de første aftener. Det kan være spil som Ego spillet.

Vandreture i naturen

En anden god aktivitet kan være vandreture. Det er altid hyggeligt at tage på vandreture i naturen, og det giver også en god naturlig setting for at lære hinanden bedre at kende, og komme lidt tættere på hinanden.

Der er masser af gode steder at nyde naturen i Danmark, og skal der lidt mere til kan man også tage en tur i Zoologisk have i København eller Odense, eller i løveparken i Givskud fx. Det kan være sjovt hvis der er folk med fra lande hvor dyrene lever frit, da det også helt sikkert vil give gode samtaler både omkring dyrene og de kulturer man er vokset op i.

Middag på tværs

En anden god ting er at lave mad sammen. Der er masser af muligheder for at lave skøn mad sammen, når man er flere kulturer sammen, og mad har altid været rammen omkring god hygge og godt samvær.

Det kan enten være et arrangement hvor man medbringer lokale retter, eller det kan være en hyggeaften hvor man vælger en kultur ud, og så sammen laver mad fra dette område, under vejledning af personerne som har baggrund i denne madkultur.

Har du flere ideer?

Hvis du har erfaring med fælles arrangementer på tværs af kulturer, så skriv endelig en kommentar 🙂

Written by Moderator

July 2nd, 2014 at 3:25 pm

Posted in kulturer

Leave a Reply