I Love Gellerup

Oplev Gellerups Mangfoldighed

At leve på lidt plads

without comments

Efter år hvor vi har levet i et lille rum/værelse,  syntes 45 kvadratmeter faktisk rummelig for min mand og jeg. Men da vi fandt ud af vi skulle have et barn, var vi nødt til, at genoverveje vores organisatoriske behov og finde ud af, hvordan vi muliggør, at tilføje en anden person, og hans ejendele i vores lille hjem. Overraskende nok var det temmelig nemt at gøre plads til vores baby i sådan et lille rum. Selv da han blev en aktiv lille en med masser af energi og legetøj var det stadig meget håndterbar. Det betyder også vi måske skal lidt længere ud end gellerup.

Hvordan man lever i et lille rum med en baby – i Gellerup

Mange lever på meget lidt plads, med eller uden baby. Faktum er bare, at det sagtens kan lade sig gøre, og man ikke nødvendigvis behøver et stort lækkert nybyggeri, eller kæmpe et-plans typehus.

I modsætning til hvad vores nuværende kultur får os til at tro, har babyer ikke brug for meget plads. Vi fik arrangeret en lille værelse på hemsen, hvilket fungerer over al forventning.

Baseret på vores erfaringer, er her et par af de must haves, du ikke kan leve uden, når du bor med en baby i et lille lejlighed.

Must Haves for en baby

Seng – Babyer har brug for et sted at sove! Men der er andre muligheder end en stor, fancy luksuskrybbe. Det kan tage lidt tid at finde, men der er et væld af muligheder. Du kan endda bare bruge en  lille fin kravlegård som en baby seng, eller et lejetæppe med ekstra madress. Det er hvad vi gjorde, og det virkede perfekt.

Tæpper – Vi havde nogle fantastiske venner, der syede smukke, håndlavede tæpper til vores søn. Desværre blev de fleste af dem ikke brugt. Vi har brugte et til de kolde gåture, og et andet som almindeligt tæppe på hemsen. Det var nok . Du skal dog vide, at vores lille lejlighed var meget komfortabel i temperatur og vores lille fyr var ikke en fan af at blive pakket ind. Dine forhold kan være anderledes, så hav det i tankerne.

Tøj – Babyer behøver ikke 28 forskellige outfits. Virkelig, det gør de ikke. Selvfølgelig er det svært ikke at gå op i moden og de mange små søde tøjstykker. Men når folk fortæller dig babyer vokser hurtigt … Så tro dem! De gør de virkelig, og før du ved af det, kan din lille basse ikke passe tøjet mere. Du kan nemt nøjes med et par pyjamas, og et par søde outfits.

Hagesmække – 2 hagesmække bør være nok. Vi havde stakke og stakke af dem, og de fleste af dem blev ikke engang brugt.

Body Wash/shampoo – Én flaske, der kombinerer det hele er tilstrækkeligt. Det vil vare evigt!

Bleer – selvfølgelig! Men lad være med at købe for stort ind, dit barn skifter hurtigt blestr.

Sutteflasker – Jeg er sikker på nogle mennesker kan være uenige, men jeg synes virkelig du kun har brug for et par sutteflasker (især hvis du sygeplejerske) . For en baby os bruger flasker udelukkende, er jeg sikker på flere flasker ville være rart. Men du kan komme af med et par … du bare nødt til at vaske dem oftere.

Jeg kan sluttende lige fortælle, at vi overvejer om denne lille 45 kvadratmeters bolig er stor nok, og om vi skal igang med noget nybyggeri. Fx. et typehus lidt udenfor byen. Vi overvejer hvordan vi kommer videre, og søger pt. gode råd og vejledning.  Bl.a. eurodan-huse.dk er i spil i processen…

Written by Moderator

January 9th, 2014 at 8:46 am

Posted in livsstil

Leave a Reply